Jornades Identitat Valenciana i Cultura Visual Contemporània

16-17 DE DESEMBRE DE 2021. València. MuVIM. MUSEU VALENCIÀ DE LA IL·LUSTRACIÓ I DE LA MODERNITAT

INSCRIPCIÓ GRATUÏTA COM A ASSISTENT FINS AL DIA 15 DE DESEMBRE #investigació #jornades #efímere #identitat

Si vols més informació escriu al correu del projecte: efimere@culturavisual.cc

Les Jornades Identitat Valenciana i Cultura Visual Contemporània, constitueixen la primera trobada del projecte de recerca que culminarà en el Congrés a desenvolupar en 2022 sobre estètiques de les identitats valencianes i obre un espai de recerca i debat, per tal de construir nous coneixements al voltant de com la imatge, les arts, el disseny i l'estètica, en un sentit ample i lliure de prejudicis i des d'una perspectiva contemporània, contribueix a forjar i crear identitats col·lectives, com ara la valenciana.

PROGRAMA

DIJOUS 16 DE DESEMBRE A LA VESPRADA.

15:30 h Registre de participants

16:00 h Presentació del projecte IDENTITART i de les Jornades.

-Ricard Ramon. IP del del projecte IDENTITART. Coordinador de Efímere UV+UPV, IUCIE. Facultat de Magisteri. Universitat de València.

16:30 h. El pes de l'art i la història en la construcció visual de la Identitat Contemporània Valenciana.

-Adrià Besó. Conservador del Patrimoni Artístic de la Universitat de València. Professor Titular d'Història de l'Art. -Marta Garcia Carrion. Vicedegana de la Facultat de Geografia i Història. Professora Titular al Departament d’Història Moderna i Contemporània. Universitat de València. -Ester Alba. Vicerectora de Cultura i Esport. Professora Titular d'Història de l'Art. Universitat de València.

18:00 h El disseny i la identitat valenciana contemporània.

-Maria José Gómez Aguilella. Universitat Internacional de València. VIU. -Ricard Huerta. Catedràtic d'educació artística. IUCIE. Facultat de Magisteri. Universitat de València. -Diego Mir. Dissenyador.

18:45 h La identitat valenciana és EARI.

19:00 h Primera Taula de Comunicacions:

DIVENDRES 17 DE DESEMBRE A LA VESPRADA.

16:00 h Cultures visuals efímeres i patrimonis populars en la construcció visual de la Identitat Contemporània Valenciana.

-Amparo Alonso Sanz. IUCIE. Facultat de Magisteri. Universitat de València. -Gil Manuel Hernàndez. Director del Museu Faller de València. -Enric Olivares. Professor d'història de l'art. Universitat de València. -Pau Monteagudo. L'ETNO. Museu Valencià d'Etnologia. -Daniel Tomás Marquina. Departament d'Escultura. Facultat de Belles Arts. Universitat Politècnica de València.

18:00 Segona taula de comunicacions:

19:30 h Conclusions i tancament de les Jornades

L'edició de 2021 admet propostes de comunicació vinculades a la temàtica d'investigació les relacions entre la cultura visual contemporània i la identitat valenciana.

COMITÉ ORGANITZADOR: Ricard Ramon (Universitat de València) Cristóbal Suárez (Universitat de València) Jaume Chornet (Universitat Politècnica de València) Leo Gómez (Universitat Politècnica de València) Sara Vilar (Universitat Politècnica de València) Carmen García Muriana, (Universidad Miguel Hernández) Mario-Paul Martínez (Universidad Miguel Hernández) Maria José Gómez Aguilella (VIU Universitat Internacional de València) Ricard Huerta. (Universitat de València) Director del grup CREARI (UV) Amparo Alonso-Sanz. (Universitat de València) David Mascarell. (Universitat de València) Vicente Javier Pérez Valero (Universidad Miguel Hernández)


© Ricard Ramon RSS

CC BY-NC-ND 4.0