La misteriosa i desconeguda grafia d'un lloc màgic anomenat Iatliel

Algú hi va trobar aquest vell paper en la casa abandonada, la casa de la qual ningú parla, però en la qual, tots, i quan dic tots, em referisc a exactament tots, els xiquets i xiquetes del petit poble dominat pels Comtes de Parcent, havien visitat en més d'una ocasió.IATLIEL, sembla ser en l'idioma propi, el nom amb el qual els oriünds i els iniciats en els misteris de la fantasia i la imaginació, es reconeixen entre si i reconeixen el lloc dels seus orígens. Un màgic lloc denominat entre ells en les llengües corrents com a Rodilla, però el veritable nom del qual no és un altre que Iatliel.

Que no us confonga eixe comú i insípid nom de Rodilla, res a veure amb el nostre genoll, ni amb la part del cos que delimita en llengua castellana. No dubteu que si escolteu al vostre fill parlar de Rodilla, ha estat un noi iniciat als misteris de la fantasia, o fins i tot, està parlant de casa seua, que no és altra que el regne de Iatliel.

No puc desvetlar de quina manera va aplegar fins a mi el tros de paper al qual em refereix, però el ben cert és que hi és al meu poder, a través d'algun designi o la voluntat directa dels iniciats, ells m'han fet saber el nom secret, però no m’hi feu el lleig d’escampar-lo, ja arribarà el moment en el qual “ells”, li ho faran saber a tothom, ja arribarà, paciència.

Mentrestant, tan sols ens queda esperar, nous esdeveniments molt pròxims a succeir, començaran a obrir les portes a més i més gent al misteriós, i màgic regne de Iatliel.

Endinseu-vos en mi en aquest regne si voleu, i espereu pròximes notes.
En aquest quadern digital arreplege textos, tant del passant com del present, en valencià, sobre temes del meu interés i sobre els que he escrit, tant ací com en altres papers i documents.