Benvinguts al meu quadern personal

Hui comence una nova estratègia per definir el meu espai a la xarxa, després d’alguns anys amb presència a diferents pàgines i xarxes socials. A partir de l’1 de maig, tot estarà preparat per a començar a treballar en alguns dominis nous i altres de sempre, però que traslladaran la seua activitat i infraestructura tècnica al sistema write.as. Es tracta d’un canvi important i un sistema que estava buscant des de feia anys. #internet #bloc

Per a mi el contingut i la llegibilitat, tant del text com de les imatges, i la combinació d’ambdós, sempre ha estat una prioritat. Un disseny simple, minimalista i clar, lluny de formats complexos. Un sistema de publicació basat en text simple, en aquest cas amb llenguatge Markdown, i una enorme facilitat i comoditat de lectura i navegació per mitjà del sistema d'etiquetes, com aquesta: #internet que faciliten navegar pels continguts, un element essencial a la xarxa, i que sembla que hem oblidat i substituït pels algoritmes. D’aquesta manera, els meus continguts a la xarxa es distribuiran a partir d’ara així:

culturavisual.cc La meua pàgina principal al voltant de la recerca, la investigació i l’educació en arts, imatge i fotografia i cultura visual en general. Continguts en castellà. Alguns dels projectes que desenvolupe, des de fa anys, es traslladaran en breu al nou sistema write.as. Ara per ara en procés, per tant, fins a finals d’abril no estarà completament operativa.

verbum.cc L’espai on desenvoluparé aquells textos més vinculats a narratives de ficció, literàries o filosòfiques. S’estructuraran amb diversos projectes i textos i podrà tindre subdominis per a escriure relats o llibres en obert, o informació sobre projectes de creació narrativa, tant en idioma castellà com valencià. Ja es pot consultar un avanç del primer projecte Correspondencias ocultas entre seres de algún Mundo. Et pots subscriure a través d’una adreça de correu electrònic i rebre cada publicació còmodament al teu correu. I molt prompte per mitjà del fedivers.

ricardramon.net El meu espai més personal, estructurat com a quadern de notes, novetats i comentaris, exclusivament en valencià, en format bloc tradicional. Lliure i eclèctic. Aquest espai substituirà les meues entrades i intervencions a les xarxes socials, que només serviran com a enllaços a tot el que publique davall aquests tres dominis propis i els seus possibles subdominis. Aquests subdominis aniran sorgint en funció de les necessitats, com per exemple un possible domini textos.ricardamon.net on arxivaré alguns textos publicats en altres medis, com a forma de recuperació. Encara no disponible.

Cadascuna de les pàgines es podrà seguir per diferents mitjans, a través del fedivers, des de qualsevol comte connectat al fedivers, com ara Mastodon, es podran seguir les actualitzacions de cada pàgina, des de l’apartat Seguir de cadascuna d’elles.

També trobaràs altres formes de seguir les pàgines més directes, com ara la possibilitat d’una subscripció per correu, i rebràs còmodament cada publicació de les pàgines que tinguen aquesta possibilitat, al teu correu, pots trobar més informació a la secció Seguir de cada pàgina, així com la privacitat absoluta del tractament de les teues dades.

A la secció Seguir, també trobaràs enllaços a les meues xarxes socials i a altres pàgines on trobar informació personal meua. Prompte més informació. Ens llegim.

Foto: © Ricard Ramon: Projecte Identitatum


© Ricard Ramon RSS

CC BY-NC-ND 4.0